Български English Français

Всичко от метал за Вас

нестандартни метални изделия,
уникати от метал,
декоративни облицовки и
конструкции

За фирмата

Резюме

Уникална по рода си, фирма “ МЕТАЛСТИЛ ” ООД е ориентирана предимно към производство и монтаж на нестандартни метални изделия, декоративни облицовки и конструкции, уникати от метал - изработени по индивидуален проект от черен, цветен и неръждаем метал (инокс). Разполага и с мощности за серийно производство на стандартни метални детайли или различни дребни изделия за бита, но е специализирала дейността си предимно в нестандартно производство на метални изделия. Дейността й може да бъде разглеждана като инженерингова и производствена.

С всеобхватен предмет на дейност - практически изработва всичко от метал. Всестранният, дългогодишен опит в изработването и монтажа на уникални форми, в съчетание с високият професионализъм , превръщат “МЕТАЛСТИЛ” ООД в една от най-предпочитаните фирми на VIP-пазара в България. Водещо начало е коректното отношение и отговорност към работата , към поетите ангажименти и срокове, към клиентите и към бизнеспартньорите.

Винаги с готовност за новото и абстрактното, “МЕТАЛСТИЛ” ООД отвръща достойно и на най-високостандартните предизвикателства.

Възникнала като съдружие на две еднолични фирми – ЕТ “Христо Кондов” и ЕТ “Иво Асенов” през 1996г, където единствени работници са били двамата ентусиасти, днес “МЕТАЛСТИЛ” ООД има около 20 на брой служители, които успешно изпълняват своята инженерингова и производствена дейност. Така “МЕТАЛСТИЛ” ООД се нарежда достойно до своите колеги от бранша като една от най-гъвкавите по отношение на инженерингова дейност, технологични, конструкторски и технически възможности фирма, даваща живот на смели, технологично сложни изделия. Оригиналните технологични, технически и конструкторски решения и идеи се реализират благодарение на опитността, находчивостта и таланта на създателите на търговската марка “МЕТАЛСТИЛ” и президенти на фирмата - инж. Христо Кондов и инж. Иво Асенов, възпитаници на Техническия Университет – София.

“Нашият стремеж към естетическо, техническо и изпълнителско съвършенство става реалност. Наша гордост и реклама е отзивът на доволния клиент” – споделят те. Със своята енергичност, трудолюбие и сръчни ръце, колективът на фирмата Ви поднася достойни произведения на изкуството - уникати с перфектна чистота на изпълнение, елегантност и финес.

резюме

Tехнологии и авангардни материали

Комбинации от различни декоративни неръждаеми метали, както и многобройните възможности за варианти от комбинациите метал – стъкло – дърво – камък - керамика, създават невероятни възможности за безброй интериорни и екстериорни решения в модерен и класически стил. Екстравагантен лукс и максимум комфорт превръщат студенината на метала в топлина и уют. Приказните форми от света на мечтите изведнъж оживяват пред очите и някак естествено възниква въпросът – мит или реалност е това... Магията е “МЕТАЛСТИЛ”!

Въвеждането на нови технологии и авангардни материали в производството, като например декоративните релефни неръждаеми ламарини, мрежи и тръби на фирми като “Богнер” – Австрия, ”Ерато”- Италия, “Сандвик”- Швеция и др., свързващите елементи и въжета на фирма “Якобс”, различни луксозни бои за метал, като тези на ф.”Ойкос” ”Арегини”, “Глазурит”и др., са осмислен подход и начин за достигане и на най –изтънчения вкус на клиента.

Акценти

И както казват двамата съдружници-“В началото беше само нашият ентусиазъм… Инженерът няма работно време, защото умът му е погълнат изцяло от творческия процес на създателя. Изискват се редица личностни и професионални качества и не на последно място много труд и безсънни нощи. Ангажиментът със заявката е непрекъснат, денонощен. Да обхванеш целия завършен цикъл – от творческия замисъл до реализацията му в готово изделие е мащабен и труден процес… Но така или иначе, това е нашето призвание: Да изработиш и предложиш на клиента нещо уникално, с което неговата и нашата марка да се открои от мнозинството. Това е голямото предизвикателство!” И още – допълват те: “…В това е и предимството на малките фирми – те са по- големи перфекционисти, могат да обхванат процеса изцяло и да го контролират успешно. А също са и по-гъвкави и по-креативни, по-близо са до клиента.

Машинен парк

По отношение на машинния парк – в момента се работи с универсалните за бранша машини за лазерно и водно рязане, механични ножовки, гилотина, тръбоогъващи машини, рунд, абканти, струг, фреза, всякакви заваръчни апарати, различни електрически и ръчни инструменти. Налично е пълно оборудване за завършен производствен цикъл.

Tехнологии и авангардни материали

Бизнес партньори

Наши партньори са известни родни и чуждестранни съвременни творци в областта на дизайна и архитектурата, паралелни фирми, които гарантират очакваното качество, дори и самите клиенти чрез своите желания и идеи. Отворена винаги за новото, МЕТАЛСТИЛ е фирма работеща с талантливи български и италиански архитекти-дизайнери, като например : арх.Таня Глебова, арх. Раймондо Флакомио, арх.Красимир Павлов, арх. Димитър Дюлгеров, арх.Боян Захариев, арх. Севдалина Недева, арх. Дора Костова, арх.Кръстю Кръстев, арх. Дора Тодорова, арх.Боряна Хаджистоянова, арх.Весела Цанова, арх.Боряна Хараланова, арх.Борислав Борисов, арх.Надежда Ченгелиева и много други. Наши фирмени партньори са “Линднер”, ”ГБС”, “Гамма Дизайн”, “Форест”, “Валиан”, ”ЕГС Проект”, “Богдан мебел”, фирми като “Глобалконцепт”, “Богнер България”, “Вюрт България”, ”Ерато Холдинг”, ”Хаглайтнер”, ”Рапид”, “Франке България”, “Тисенкруп-Юпитер стомана”, “Метаком”, “Фрийком Бг” и много други.

Клиенти

Наши клиенти са фирми като ” Овъргаз”, “Мейсънс”, “ Денил”, “Булгартабак”, “Булбанк”, “Челопеч Майнинг”, “Авенди” , “Братя Василеви”, “Лазурит”, “Кълвача газ”и т.н., както и много други известни и по-малко известни фирми и частни лица.

Нашите клиенти

Изградени обекти

Фирмата има зад гърба си десетки големи и малки обекти:

 • клубове, като “МОНО”/стъклени стени с метална конструкция, тенти , бар, нестандартни мебели и др./, металните конструкции и облицовки в дискоклуб “КАКАО” /стълба, висящ стъклено-метален подиум, колони, бар-тераса и шест бара /;
 • административни сгради като “ОВЕРГАЗ”: интериор на входно фоайе /облицовка колони и стени, информационно бюро / и аудиториум / тавани, колони, стени /;
 • обществени комплекси: Международен Изложбен Център “Булгарреклама”/ облицовка колони/, “СОРАВИЯ Център София”/ стълбищни парапети /, комплекс “ХЕЛПМАН - София”, Мегахим – РУСЕ /колони/;
 • хотели като “НОВОТЕЛ ПЛОВДИВ” /облицовки на стени, подове и декоративни тавани/, “ВИВА”- Зл.Пясъци /бар и облицовки/, много частни хотели и др.
 • оборудване на клиники като “СВ. ЕКАТЕРИНА”, МБАЛ / уникални мебели от инокс/; “ВИЖЪН”, частна клиника за очна хирургия / облицовки и уникални мебели от инокс/; “ДЕРМА ВИТА”, /мебелно оборудване/;
 • обществени заведения: кафе в София Ленд / авторски столове и маси/, “СТУЦИКО” /тента и облицовки/, “ЛА КАПАНИНА ” / подиум и елем. за интериор/;
 • участие в интериор на ресторанти: “Би Би Кю”, “Уно”“ДЕГЕЯ”“КЛАСИК”и т.н.
 • магазини като “КАРТИЕ – БУЛГАРИ”, “ДЮПОН”, “ЕЛ ГРАДО”;, голяма част от маг. на “МЕЙСЪНС”, “ДЖ. МАРТИНИ”, “Мис СИКСТИ” и “Текстилен Холдинг Доверие” в ЦУМ, “ГЛАЗУРИТ”, “ЕНЕРДЖИ”, “СТУДИО В52”;“ФРЕШ;“КЕТУОЛК”“ПЪРПЪЛ”;“РОБЕРТО БОТИЧЕЛИ”;“ГАНТ”;“ДЕНИЛ”;“ЕКСО”;“МОЛ - София, Варна и Пловдив”;
 • павилион и офиси “БРАТЯ ВАСИЛЕВИ” и др.;
 • мебели за фризьорски салони / “Амор” и др./;
 • щандове за изложения, като този на “БУЛГАРТАБАК” за "Табекспо"- Париж '2007 и др.;
 • офиси, като “Челопеч Майнин” и много частни домове.
Нашите обекти

Дейности и профили

Основната дейност на МЕТАЛСТИЛ е в сферата на услугите и е насочена към изработване на нестандартни метални изделия по индивидуален проект, обобщена в 5 профила като:

декоративни облицовки и конструкции;

метални заготовки, елементи и аксесоари;

всякакви изделия от метал, реставрация и естетизиране;

интериорно и екстериорно оборудване;

рекламни елементи от метал .

Референция за нас /pdf формат за печат/.

Нашите обекти

ˆ Нагоре